Vintertassar

Att springa ute året runt är underbart men bor man som jag ute på landet så fick jag tänka om lite om vilken typ av sko jag behöver när det är minusgrader utomhus.

Innan tyckte jag att jag klarade mej fint med mina vanliga löpskor året runt, på sin höjd tog jag på mej terrängskorna om det var halkigt ute. Det funkar men jag springer inte lika avslappnat och trippar mer när jag springer. Jag har även haft broddar som man drar på skorna men jag har aldrig varit riktigt nöjd med dem då jag upplever att man springer ovanför marken, om du förstår hur jag menar.

Jag har tittat på best grip, broddar man skruvar i sina vanliga skor men aldrig riktigt fått tummen ur.

Förra året hade vi en lång och snöig vinter och då fick jag nog av att halka runt i skogen på isfläckarna och bestämde mej för att det var dags att köpa skor som funkar på vintern med.

Efter många om och men fastnade jag för ett par Icebug Phyto. De var inte lika hårda som jag tidigare upplevt andra modeller och de är lite vattenavvisande så jag inte blir riktigt så blöt om fötterna. Framförallt när det är slask ute, vilket det gärna är här i södra Sverige.

Något annat jag MÅSTE ha på fötterna under vinterhalvåret är ullstrumpor! De värmer, håller fötterna varma även om de blir blöta och man måste inte tvätta dem efter varje gång. Vilket jag tycker är bra då man sparar lite på miljön.

3 svar till ”Vintertassar”

  1. Sirpa Sternad profilbild
    Sirpa Sternad

    Återigen bra tips!

    Gilla

  2. Tuula Fernandez profilbild
    Tuula Fernandez

    Har fina merinoullstrumpor.😘

    Gilla

  3. Auntie A profilbild
    Auntie A

    Woolle funkar lika bra på hela kroppen!

    Gilla

Lämna en kommentar

Jag är Samantha

Välkommen till Sam I Am, det här är mitt hörn av livet där jag delar med mig av mina tankar främst om hälsa och livsglädje.

Jag hoppas att du vill vara med och sprida glädje och värme. Välkommen till mig!

Let’s connect