Icebugs, enhörningar och ren glädje

Ibland behöver man springa för att det är så himla roligt. Inte för att sätta en tid eller prestera på topp.

Ibland behöver man springa för att umgås och skratta. Inte för att bita ihop och kriga på.

Ibland behöver man bara ta tag i en kompis, dra på en peruk, tända lite ljus och få andra att le. Inte vara så allvarlig och seriös.

Exakt så har min helg varit! Så himla rolig, färgglad, glittrande och full av skratt.

Det började för ett tag sedan med att jag och Camilla hittade loppet GORE-TEX Winterrun och jag frågade henne om hon ville springa loppet och leka Frost med mej, då de lite uppmuntrar till ljusslingor och lek. Och det var då det spårade ut. Under några dagar så fylldes vårt messenger med bilder på enhörningar, peruker, glitter och färg. Och vi shoppade loss och gick all in på att ha en fin och glad kostym att springa i. Tur för mej att jag har en kompis som är ungefär lika knasig som jag och älskar att klä ut sej!

Vi bestämde oss för att ta en kväll i Göteborg med ett lopp utan mer krav än att ha vansinnigt roligt under de 10 km som vi skulle springa, och god mat och lite bubbel.

Och vilken kväll vi fick! Vi susade in på vårt hotell och började vår förvandling till magiska enhörningar som bara skulle sprida glädje och fnitter. Och jag blev så galet nöjd över våra outfits! Massor av färg, glitter och fladdrande saker.

Vi bokade en taxi och åkte till start. Det var premiär för taxichauffören att ha enhörningar som kunder och han var väldigt gullig och mån om oss att vi skulle komma fram ordentligt. Tydligen trodde han att enhörningar är små sköra varelser.

Väl i startområdet, vilket som tur var var inomhus,trängdes det massor av glada löpare med ljusslingor runt halsen. Vi möttes av massor av leenden och blev fotograferade som bara den. Många små barn hemma blev nog lyckliga över att se att mamma eller pappa träffat livs levande enhörningar. Riktigt roligt att se så många vuxna som också de lyste upp i ett glatt leende när de såg två små enhörningar spatsera runt i hangaren. Det är nu mera vetenskapligt bevisat att enhörningar är bra för mänskligheten.

Innan start bjöds det på en rolig uppvärmning med dunkande musik avancerade dansmoves, höftvrickningar och flossande innan fräcka eldkonstnärer svingade brinnande kedjor och bollar. Jag som har noll koordination fnissade och vevade med armar och ben så gott det gick.

Loppet som sådant var välorganiserat och det var en riktigt fin fem km bana som vi sprang två gånger. De hade markerat hela banan med marschaller som lyste upp och i varenda krök stod det en funktionär som hejade och peppade. Dessutom bjöds det på musik, rökmaskiner, eldpoiar och en 100 m lång snögång att springa på.

Camilla och jag hade från början bestämt att vi skulle ta det lugnt och bara ha roligt, tjoa på folk och bjussa på ett leende. Och det var bannemej ingen dans på rosor att springa i lång svallande peruk, trumpetbyxor som fladdrade runt fötterna och en svans som gjorde lite som den ville men som man även behövde ha lite koll på så den inte touchade marschallerna. Eld i baken hade vi verkligen inte planerat att ha! Men oj vad skoj vi hade! Så mycket glada tillrop från medlöpare, publik, funktionärer och barn. Och vi tjoade tillbaka, vinkade och glittrade.

Att galoppera in i mål i synk var givet! En liten intervju senare så var det gott att få lite vatten och blåbärssoppa.

Vi var verkligen inte snabbast in i mål men vi vann ändå. Vi fick pris för vår outfit och vilket pris det var! Jag vart helt mållös av de generösa priserna de delade ut.

Ett presentkort på en startplats till valfritt Icebug lopp under 2019. Ett presentkort på Icebug, en keps, en mössa, två pannband och en buff. Vi var så glada och tacksamma för de fina priserna.

Tillbaka till hotellet fick vi en taxi som passade perfekt! Discobelysning och ABBA var vansinnigt roligt och passade så bra in på kvällen.

Efter att förvandlats tillbaka till människor så var det middag på Bellora. Har du inte ätit där så rekommenderar jag verkligen ett besök. Maten är fantastisk och personalen urtrevliga.

Två trötta men lyckliga tanter snubblade sedan ner i säng långt efter ordinarie sovtid men oj vilken magisk kväll. Löpning, glädje, god mat, massor av fniss och en kompis som inte går av för hackor!

7 reaktioner till “Icebugs, enhörningar och ren glädje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s