Mina bästa tips för att komma igång med träningen

Nyårsafton har passerat och med det så är det många som har som nyårslöfte att börja träna.

Ofta går man in med hull och hår och ska träna flera dagar i veckan, börja äta hälsosamt och sluta dricka alkohol. Nu gör vi en helomvändning. Det är i år det händer!

För de flesta håller det i några veckor, vissa kämpar på i några månader men för många blir det något som känns övermäktigt. Någon kommer kanske bara till att köpa ett gymkort men kommer aldrig dit.

Motivationen finns inte där, orken tryter och kanske blir du till och med sjuk.

Jag har några tips för dej hur du kan tänka för att komma igång med träningen utan att det känns helt övermäktigt.

  • Bestäm dej!

Att faktiskt bestämma dej för att du VILL träna och må bra är första steget. Du ska göra det för DIN skull. Det andra steget är att sätta igång IDAG! Seså, ta en promenad. Det kommer inte bli lättare på måndag.

  • Hitta ditt varför

För att få till träningen på ett hållbart sätt så behöver du fundera på VARFÖR du vill träna. Det är det som är din motivation och det du faller tillbaka på för att behålla din disciplin när det börjar svaja. För det, det gör det hos alla.

  • Börja långsamt

Att börja träna innebär inte att du ska börja med sex pass i veckan a två timmar per gång. Det är dömt att misslyckas. Tänk att det ska fungera i vardagen. Kan du lösa två pass? Och kanske en promenad? Mitt tips är också att börja med något du tycker är roligt och som känns lättsamt. Hatar du att springa kanske det inte är det första du ska göra?

  • Planera din träning

Att schemalägga din träning är A och O för att få till en rutin. Att tro att enbart motivation kommer ta dej framåt fungerar dessvärre sällan.

  • Ta hjälp

Skaffa en PT, en träningskompis eller börja gå på grupp-pass! När du är ny på gymmet är det svårt att veta vad du ska göra, och kanske hur. Att få hjälp kan göra att det både känns roligare och säkrare för dej. Och vet du att någon väntar på dej så blir du mer peppad och pushad de dagar det känns motigt.

  • Köp fina träningskläder

Det kanske låter ytligt, men att känna sej fin och bekväm kan göra mycket för själva känslan när du ska gå in på gymmet. Investera i ett fint linne eller ett par nya träningstights. En skön sport-BH eller ett par nya skor kan göra skillnad!

  • Belöna dej

De flesta av oss svarar bra på belöning. Sätt upp mål med din träning och ge dej själv en belöning när du lyckas. Kanske får du köpa dej ett nytt snygg-linne när du orkat jogga i 20 minuter? Eller varför inte unna dej en väldoftande duschtvål när du klarat sin första armhävning?

Och du!

Kom ihåg att vi nästan alltid mår så mycket bättre när vi fått röra på oss. Att känna endorfinerna spruta i kroppen är den härligaste känslan.

Lite skön stretch kan man alltid avsluta med

Ett svar till ”Mina bästa tips för att komma igång med träningen”

  1. Sirpa profilbild
    Sirpa

    Så bra råd!

    Gilla

Lämna en kommentar

Jag är Samantha

Välkommen till Sam I Am, det här är mitt hörn av livet där jag delar med mig av mina tankar främst om hälsa och livsglädje.

Jag hoppas att du vill vara med och sprida glädje och värme. Välkommen till mig!

Let’s connect