Supertusingar och kettlebells

Måste bara dela med mej av det riktigt roliga träningspass jag gjorde igår tillsammans med Madeleine.

Vi hade bestämt att vi ville springa intervaller för att fira in nationaldagen och Madde var sugen på supertusingar. När temperaturen steg mot 30 grader började jag undra lite om vi inte var riktigt kloka men bestämt är bestämt och det var bara att infinna sej på löparbanan.

Efter en kort uppvärmning var vi redo och höll på att dividera lite om vilken fart vi ville ligga i. Jag kände mej tung i kroppen och var orolig för värmen men vi tänkte vi satsar på en i taget och kör så gott vi kan.

Första gick som en dans och vi bara matade på i kontrollerad fart på banan. Tvåan fungerade lika lätt. Vid intervall nr tre tjoade Madde till att hon kände sej stark och hon började öka farten och jag hängde på. Fjärde gick i ett rasande tempo och jag kände att den sista 400-ingen slet och jag kände mej nöjd men Madde var sugen på en till. Efter en tankepaus och lite vatten laddade jag och och sprang med. Våra sista intervaller gick under 4 min fart vilket är snabbt för oss båda och speciellt i den hettan! Vi var så sjukt nöjd med oss själva!

Vad vi sprang?

100-200-300-400 m med 30 sek gåvila och 2 min setvila. Detta gjorde vi fem gånger.

Jag hade dessutom haft den förträffliga idén att vi skulle köra ett kortare kettlebellpass efteråt. Om vi ändå tränade kunde vi lika gärna köra på. Så vi hade båda tagit med oss kettlebells. En tyngre och några lättare. Då vi var lite möra efter intervallerna men endorfinhöga så valde vi en kortare AMRAP på 15 min

10 deadlift 20/24 kg

10 pushpress 8 kg

10 airsquat

Sjukt jobbigt efter löpningen men så roligt. Toksvettig och lätt darrig var status når passet var slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s