Lätt, fräscht och med lite sting. Och som vanligt när det kommer till mej, snabblagat.
Var sugen på något som inte kändes så tungt och smög runt i mataffären och fick syn på den fina Pak Choien och slog till. Då vi har haft en period med förkylning hemma så plockade jag på mej ingefära och röd chili med. Sen klurade jag lite på vad jag hade hemma och så blev det ett hopakok. Pak Choi är en asiatisk kål som används i allt från sallad till wok.
Receptet är för två personer.
Recept
2 kycklingfiléer
Valfri marinad till kycklingen
250 g pak choi
En tumme färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
Spetskål
Olja
En skvätt japansk soya
En skvätt sesamolja
Sesamfrön
Gör så här:
Strimla kycklingen och lägg den i valfri marinad. Jag valde att göra på lite olja, soya, citron, lite röd chili och peppar.
Riv ingefära och vitlök. Hacka chilin.
Bryt bladen på pak choien och dela spetskålen.
Stek upp kycklingen snabbt och lägg sedan undan den.
Fräs Pak choi och spetskålen i olja tillsammans med ingefäran och vitlöken och lägg i chilin. Kålen ska bli mjuk men fortfarande spänstig. Lägg i kycklingen och värm på lite. Ringla på soya och sesamolja och rör om. Strö över sesamfrön.
Ser gott ut!
GillaGillad av 1 person
Det vart mums
GillaGilla
Ser gott ut och fina färger. 😘
GillaGillad av 1 person
😋😋
GillaGilla