Pak Choi och kyckling

Lätt, fräscht och med lite sting. Och som vanligt när det kommer till mej, snabblagat.

Var sugen på något som inte kändes så tungt och smög runt i mataffären och fick syn på den fina Pak Choien och slog till. Då vi har haft en period med förkylning hemma så plockade jag på mej ingefära och röd chili med. Sen klurade jag lite på vad jag hade hemma och så blev det ett hopakok. Pak Choi är en asiatisk kål som används i allt från sallad till wok.

Receptet är för två personer.

Recept

2 kycklingfiléer

Valfri marinad till kycklingen

250 g pak choi

En tumme färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

Spetskål

Olja

En skvätt japansk soya

En skvätt sesamolja

Sesamfrön

Gör så här:

Strimla kycklingen och lägg den i valfri marinad. Jag valde att göra på lite olja, soya, citron, lite röd chili och peppar.

Riv ingefära och vitlök. Hacka chilin.

Bryt bladen på pak choien och dela spetskålen.

Stek upp kycklingen snabbt och lägg sedan undan den.

Fräs Pak choi och spetskålen i olja tillsammans med ingefäran och vitlöken och lägg i chilin. Kålen ska bli mjuk men fortfarande spänstig. Lägg i kycklingen och värm på lite. Ringla på soya och sesamolja och rör om. Strö över sesamfrön.

4 reaktioner till “Pak Choi och kyckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s