Over Night Oat

Jag är ingen morgonpigg människa även om jag önskar att jag vore det. Jag väljer att snooza fem gånger framför att gå upp och springa. Jag tränar heller sent på kvällen än klockan fem på morgonen trots att jag längst in hade tyckt att det vore toppen att komma upp tidigt och fått min träning gjord. Men det finns några problem. Jag jobbar ofta sent, min sambo jobbar sent och sen var det ju den där lilla detaljen igen, jag är inte morgonpigg!

Det jag däremot har blivit fiffig på är att vara supereffektiv på morgonen och jag packar och förbereder alltid mina väskor jag behöver dagen innan. Packar handdukar och massageolja. Träningskläder och ombyte. Matlådorna till lunchen är förberedda och min bästa måltid på dagen är planerad. Frukosten är något jag aldrig ruckar på! Jag älskar frukost och vill gärna ha en god frukost.

Är förtjust i over night oat, ägg och kaffe till frukost. Gott, snabbt och mättande. Och bäst av allt. Allt är klart på morgonen. Så det är bara att trycka igång kaffemaskinen och sen är det bara att äta.

Recept

1 dl havregryn

1 dl naturell yoghurt

1 dl mjölk

1-2 msk chiafrön

1 rivet äpple

Flytande honung

Kanel

Ingefära ( välj mellan torkad eller färsk)

Blanda ihop all ingredienser i en bunke på kvällen (Jag kryddar på en höft.)

Ställ in i kylskåpet och sen är det bara att vänta till morgonen.

Servera med lite granola, bär och kanske en skvätt mjölk.

2 reaktioner till “Over Night Oat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s