Julen 2018

Då var julen över för den här gången.

Det har varit riktigt riktigt härligt med långledigt, massor av tid tillsammans och lagom mycket mat. Dessutom har jag och sambon hunnit springa ihop flera gånger vilket inte alltid hör till vanligheterna. Jag tycker det är så himla lyxigt att vi kan göra det tillsammans. Det blir liksom en date och träning. Två flugor på en smäll.

Julafton firade vi med att börja att springa på vårt favoritställe Hofsnäs. Det fick gå ganska lugnt då jag känner av att jag är sned och känner att det blir en liten felbelastning. Men det är så skönt att få röra på sej innan det är dags att äta mat hela dagen.

När vi hade sprungit var det dags att svira om smita till hans föräldrar där hela hans klan dyker upp. Det är en stor hög med människor, vi är strax över 20 personer när alla dyker upp så det blir livat. Många barn och många vuxna. Småfolket hade redan kommit tillsammans med sin mamma och de var taggade på tomten!

Efter massor av mat, julklappsspel, tomtebesök och Kalle Anka var det dags att byta familj. Vi stuvade in ungarna i bilen tillsammans med några julklappar och drog till stan. Där väntade mer mat och ytterligare en livad tillställning. På min sida är vi inte ens hälften av sambons men vi pratar desto mer. Och för att toppa det hade vi fyra hundar på plats. Syrran har två, en terrier och en St Bernhard, mina föräldrar har en labrador och som bonus passade min moster och hennes sambo en fin collie, så det var ett zoo.

Mat, en ny tomte och det obligatoriska spelet sent på kvällen.

Vi kan säga som så att vi var mätta och trötta och galet nöjda när vi kom hem.

Det är så roligt att se hur glada småfolket blir över sina presenter. Tonåringen fick en ny mobil och av min syster ett sminkset som hon verkade galet nöjd över. Och Lilleman sträckte upp sina händer i luften när han öppnade paketet med fotstöd till hans trailcykel och läsplattan var med en hit.

Följande dagar har bara bestått i att mysa, vila, vara ute och att ta det lugnt. Både jag och sambon var ganska trötta innan jul så det har varit så skönt att kunna ta sovmorgon, dricka varm choklad och komma ut i dagsljus.

Idag jobbade jag min sista dag med kunder för året och nu är det bara till att se till att ladda inför ett nytt spännande år! Jag vet att det kommer ske massa roliga saker och jag ser verkligen fram emot 2019!

2 reaktioner till “Julen 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s