Julklappstider

En gång i månaden har jag en ”admin-dag”. Som egenföretagare har jag ju lite administrativa uppgifter med trots att jag har minimerat dem och har bra hjälp med det mesta. Igår var en sådan dag. Ofta handlar det om att ha koll på mina faktureringar, kanske se till att alla mail är besvarade och som nu inför nytt år, kolla att planeringen sitter. Det är en ganska skön dag som jag har hemma, tar lite sovmorgon, myser runt i pyjamasbyxor och dricker kaffe framför datorn.

Jag brukar även passa på att springa mitt på dagen när jag ändå kan styra min dag som jag vill.

Igår var inget undantag. Hade en riktigt seg morgon med ett trött huvud och sömniga ögon så kände att det kunde vara skönt att bara komma ut på en kort runda runt Hofsnäs för att få lite luft och dagsljus. Det kom lite snö i början av veckan men idag var det plusgrader och mest slask. Jag ansåg ändå att jag fick lite vinterspring eftersom det är vitt på marken. Jag tycker det är så himla mysigt att springa i snö.

Det var väl ungefär det som var mysigt med rundan. Min trötta och tunga känsla satt kvar i benen och min andning var riktigt tung. Bestämde mej omgående att inte ha koll på klockan utan bara springa på känsla och valde att hålla mej till ett varv, vilket blir sex kilometer. Flåsade mej runt på rundan och njöt av att ha stället nästan för mej själv hela rundan.

Hoppade in i duschen efteråt och susade ner till stan. Eftersom jag varit sjuk förra veckan hade jag inte hunnit med att fixa något inför jul och det började bli lite dags att köpa de där julklapparna till familjen.

Jag är ju inget jättefan av att springa i affärer så hade min lista på vad jag skulle ha och sen jobbade jag som en värmesökande missil. Snabbt in och ut i butikerna med tydliga mål. Lyckades bli klar på mindre än tre timmar, inklusive kaffestopp. Heja mej liksom!!

Är som sagt inte så förtjust i att köpa paket men tycker det är ganska roligt att slå in paket. Så när jag kom hem var det paketinslagning. Och eftersom det är juletider så lyssnar jag på julmusik och dricker glögg. Hur mysigt som helst.

Årets färger blir rött, grön och natur

Jag är så tacksam för att jag hade planerat in admin-dag nu för jag hade ALDRIG hunnit med julklapparna annars.

Nu är det bara kvar två arbetsdagar, köttbulletillverkning och glöggmys både hos vänner och hos oss. Så nu, nu kan jag andas ut och njuta av lite julefrid.

5 reaktioner till “Julklappstider

  1. Ja, vilka fina paket! Men så är det ju – egenföretagare har väl all tid i världen att sitta och slå in paket 😘

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s