Hybris och nässelutslag

En vecka kvar och jag börjar seriöst fundera på om jag drabbats av någon sorts hybris som tror att jag ska orka springa runt runt i många timmar. Varifrån fick jag detta storhetsvansinne?

Jag ångrar min anmälan och känner att jag har ont i halsen, ont i knät, ont i höften och har nog brutit en tå. Kanske är det även så att jag behöver läggas in på undersökning av något slag. Och garanterat kommer jag få feber och nässelutslag till nästa lördag. Dessutom kommer ett ben trilla av! Och dropp! Ge mej dropp! Jag är säkert helt uttorkad.

Så här är det alltid inför lopp som känns lite obekväma och utmanande. Det hör till och det är underbart på ett skruvat sätt. Jag tror att många som springer lopp har liknande känslor innan. Ont i halsen hör liksom till. Vi har inte ont i halsen men får ”fantomsmärtor” strax innan. Känner oss lite skadade, oroliga och nervösa.

Att mitt 16 km långa lunchspring igår kändes som att benen var doppade i betong gjorde ju inte känslan bättre.

Jag tror att vi kan kalla detta för loppnerver. Och jag behöver inte ens vara nervös. Jag kan med 100 % säkerhet säga att jag INTE kommer att vinna loppet och har inget att bevisa för någon. Att jag ställer upp är mest för att ha kul, eller ja, hur kul man nu kan ha när man springer runt runt runt i flera timmar och kroppen strejkar. Men det ska bli kul! Och lite som att jag såg Stockholm Marathon som en revansch på min plantar fasciit så är detta det med! HA! Där fick du foten! Jag springer långt igen! Jag var bättre på att rehaba än du var på att ha ont.

Riktigt så här lätt kommer jag inte se ut efter fem timmar

Hade ett litet snack med Coach Kalle tidigare i veckan för att peppa till lite och lägga upp planen för denna och kommande vecka. Dessutom att få målsättningen att springa på känslan under loppet gjorde mej lugnare. Vi vet ju inte riktigt vart jag är formmässigt just nu efter rehab och ett bakslag i september med en tjurig hälsena så att få springa och lyssna på vad kroppen tycker känns bra. Det blir vad det blir och så utvecklar vi därifrån.

Det som är kvar träningsmässigt innan loppet för mej nu är:

  • Mysjogg idag för att skaka ur benen ca 10 km
  • Långpass imorgon ca 20 km, lugnt tempo
  • 3*1000 m kontrollerat snabbt tempo måndag
  • 3*1000 m snabbt tempo på tisdag
  • Lufsa/powerwalk på fredag innan loppet.
Intervallerna kommer förmodligen gå på löpband

Jag kommer utöver det lägga in lite core och rörlighet men helt vila onsdag och torsdag.

Har jag tur får jag med mej min kompis, ultradrottningen, på ett intervallpass för att peppa till och fundera på energiintag. Dessutom behöver jag fundera på vad jag vill ha med mej på loppet. Be mina support-kompisar att ha koll på vissa saker, typ när jag blir grön i ansiktet eller börjar mentalt dippa, och att de alltid står redo med saltlakrits.

Men nu, lite kaffe och en mysjogg.

7 reaktioner till “Hybris och nässelutslag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s