Vattenmelon och saltlakrits

Då har nedräkningen till helgen börjar på allvar och det är dags att börja fundera på vad jag vill ha på mej, vad jag vill ha med mej och hur det egentligen står till i skallen på mej.

Status på kroppen är en vad som är sur, en höft som grinar å en hälsena som muttrar. Allt är som det ska med andra ord. På fredag kommer jag ha ont i halsen. Det är bara så det är.

Igår pratade jag med min kompis Skruven, som kommer hjälpa mej under loppet, och vi började klurar på mitt energiintag och vad och när jag vill ha energi. Jag har inte så höga krav då jag har svårt med att äta när jag springer.

Min tanke är att jag ska dricka sportdryck och få i mej en salt-tablett varannat varv. Varje varv är 1,9 km så det blir energi in vid ca var 4e km. Sen får jag bestämma mej innan om jag ska muta mej med ett chips, en godis eller liknande och efter det är det bara att försöka följa plan.

Jag är tacksam för att Skruven och min springteamie Camilla kommer vara på plats för att se till att jag inte kommer slarva med energi. Dessutom är Camilla guld värd att ha på plats. Om det är någon som känner mej under löpning så är det hon. Vi har gjort många långa lopp tillsammans och sett många, ja vi kan kalla dem för intressanta sidor hos varandra. Hon vet när jag dippar innan jag själv vet det.

Utöver det ska jag packa min lilla låda med viktiga saker. Jag kommer vilja ha varma kläder efter loppet så får packa ner en jacka, mössa och vantar. Lite ombyte om jag börjar frysa. Extra energi och annat smått och gott som kan vara behändigt att ha.

Viktigaste sakerna är dock min saltlakrits, min öl som jag vill ha efter loppet och min bästa belöning, vattenmelon. Jag vet! Kombon är suspekt men jag har haft vattenmelon som mantra hela sommaren och en öl fyller på med energi snabbt efteråt. Och saltlakrits, vem blir inte glad av saltlakrits?

Träningsmässigt är det väldigt lugnt nu. Idag har jag bara tagit en promenad för att få min dagliga luft. Imorgon blir det lätt core och på fredag lite jogglunk för att få cirkulation i benen.

Det andra jag fokuserar på nu är att få i mej energi och vätska så jag är påfylld och glad när jag står på startlinjen. För är jag inte glad då kommer det bli tufft. Alla känslor jag har på mitt känsloregister kommer att hinna avhandlas på sex timmar. Men det ska bli kul. Det är mitt mål. Och jag är ju inte ensam. 200 glada galningar kommer att stappla runt sjön efter bästa förmåga. För det är nog det vi är. Glada och galna och faktiskt alldeles underbara.

7 reaktioner till “Vattenmelon och saltlakrits

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s