Raised by Powerwomen

Så här när det närmar sej Internationella Kvinnodagen vill jag passa på och hylla några av de kvinnor som betyder massor i mitt liv.

Den allra viktigaste är givetvis min mamma. Hon som stått där som en stenstod när det stormat. Som lärt mej att handlingar får konsekvenser, på gott och ont. Att aldrig ta någon skit och som alltid uppmuntrat och stöttat i mina val. Hon är även den som skapat min grundtrygghet och självkänsla. Hon har skinn på näsan och satan i gatan vad vi har rykt ihop. Hennes finska sisu krockar med mitt spanska temperament.

Jag vet att hon tycker att jag är dålig på att höra av mej men jag tror hon vet att min mammis är viktig för mej. Utan henne hade jag inte varit den jag är idag.

Jag har två mostrar med. Ytterligare två med power, skinn på näsan och som alltid säger vad de tycker. Rakt, hårt och ärligt. Inte alltid det man vill höra men krusiduller är inte vår melodi. Dessa två, ack så olika men så viktiga.

Ja ni hör, uppfostrad av tre powersystrar med finskt jäklar anamma.

Att jag sedan råkade få en syster som både är min raka motsats och precis likadan gör att vi har fostrat varandra genom gap och skrik, ett och annat bett i en arm och nästan regelrätta slagsmål ( om inte annat verbala nu förtiden) när vi inte gapskrattar så tårarna rinner, ställer upp när det behövs och ger raka och tydliga svar när det behövs.

Vi drar verkligen inte alltid jämnt och vi är inte systrar som pratar på regelbunden basis men vi vet båda att vi skulle gå genom eld och vatten för varandra.

Min älskade mormor som inte längre finns med mej, hon som, tillsammans med morfar, gav mej kärleken till skogen, som matade mej med skalade äppelklyftor när de hämtade efter skolan, som klappade min kind med sina sträva arbetarhänder när jag skulle sova och som alltid trugade med maten, ta lite till, du behöver en kaka till.

Fy bubblan vad jag är lyckligt lottad att jag landande just i den där klanen av starka egensinniga och fantastiska kvinnor.

De har format mej, alltid låtit mej känna mej trygg, utmanat mej, givit mej knuffar när jag behövt och jag är så tacksam. Jag är den jag är tack vare dem.

Och tack vare dem väljer jag vänner som har samma egenskaper. Starka, modiga, obekväma, fantastiska , lojala, kärleksfulla, sanningsägare och underbara.

Så jag omges av dem, powerwomen. Både när det kommer till min familj, till mina vänner. Så tack! Tack till alla fantastiska kvinnor i mitt liv! Ni som skrattar med mej, som grinar med mej, som står hos mej när jag behöver stöd och som utmanar livet tillsammans med mej.

Jag uppskattar er! Er ärlighet, era åsikter, att vi kan diskutera och vara oense och ändå tycka det är ok. Ni är vackra, strålande och amazoner.

Love U All!

6 reaktioner till “Raised by Powerwomen

  1. Men du och din syster är ju nästa generation i ”den där klanen av starka egensinniga och fantastiska kvinnor”. Ni passar in här till 100% och lite till….

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s