FOMO- Fear Of Missing Out

Så många av oss lider av detta. Rädslan för att missa något, att bli utesluten, att inte få vara med.

Det konstanta scrollandet på sociala medier för att inte missa något någon eventuellt kan göra.

Att aldrig tacka nej till någonting av rädsla för att känna sej utanför.

Att ge sej själv ångest över stressen över att kanske missa något viktigt. När det egentligen är det viktigaste i livet som missas… Att leva livet här och nu!

Vi måste verkligen börja se över vad som är viktigt i livet. Sjukskrivningarna för utbrändhet ökar lavinartat, känslan av otillräcklighet finns hos många. När är det läge att börja rensa ut saker som tar energi och ger stress i livet? När är det läge att börja ge dej själv tid och plats och glädje?

Här tipsar jag om tre saker som kan öka ditt välmående och hjälpa dej att se att det är inget viktigt du missar.

•Våga säg NEJ!

Att känna sej tvingad till att säga ja när man egentligen inte vill skapar stress och olust. Det är lättare att ändra sej och säga ja när man har funderat i lugn och ro än att ändra ett ja till ett nej.

•Ta en time-out!

Stanna upp och andas ta mej tusan! Se dej omkring och känn dej nöjd, glad och stolt över var du befinner dej. Jaga inte efter saker du inte behöver. Du måste inte alltid ha mer! Och skit i vad andra har för status och förmågor. Livet är ett äventyr, inte en tävling!!!

•Sluta jämföra dej!

Livet på sociala medier ljuger! Barnen är inte alltid glada, träningen är inte alltid fantastisk och hemmet är inte alltid välstädat! Det är en illusion och du och ditt liv duger precis som det är! Oavsett skittråkigt träningspass, skrikiga ungar och dammråttor under sängen.

Ta dej tid att verkligen umgås och se de som betyder mest i ditt liv och lägg inte så mycket energi på vad andra gör. Det du ser på ytan är oftast bara en fasad som ska hållas.

Du missar inget! Du lever ditt liv! Låt ditt liv bli perfekt för dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s