FUCK the abortion ban!

Jag har klurat på hur jag ska uttrycka mej, hur jag ska förklara min avsky utan att bara skrika fula ord rätt ut. Hur jag ens ska försöka förstå vad tusan som hänt!

Att ta ifrån en kvinnor hennes rätt att bestämma över hennes kropp! Vad tusan händer? Ska vi backa tillbaka bandet till medeltiden? Att förbjuda abort är som att pissa på allt vi uppnått under de senaste åren. Vi kämpar för jämlikhet och allas lila värde och så sitter det några små fisgubbar i Alabama ( ja de var män som fattade detta beslutet, av 36 ledarmöten är endast 4 kvinnor) och beslutar att en kvinna inte har rätten till att bestämma över sin kropp. Det spelar ingen roll om hon blivit med barn av en olycka, en våldtäkt eller genom incest. HON FÅR FORTFARANDE INTE FATTA ETT EGET JÄVLA BESLUT!

Pro-life my ass! Det är inte så att ett embryo är en person. Det är en klump med celler som inte kan överleva på egen hand. Det är inte en livskraftig varelse.

I Sverige har vi haft rätten till abort sedan 1938, inte lång tid alls kan man tycka, men det finns länder där det är förbjudet och nu BACKAR Alabama bandet och går tillbaka till medeltiden.

Vad resulterar detta i? Utöver ytterligare kvinnoförtryck? Jo, fler illegala aborter, större risk att kvinnor dör. Och oönskade barn som sätts till livet. Har vi inte tillräckligt med barn vars föräldrar inte kan eller vill ta hand om dem? För att de inte har råd? För att kvinnan blivit våldtagen? För att i vissa länder har inte kvinnan en egen röst?

Och vem bestämmer detta? Jo vita priviligierade män. Jag fattar inte!! Hur är det möjligt? Och att kvinnor står bakom detta beslutet!

Jag vägrar att låta detta sopas under mattan. Jag vet att diskussionen finns i Sverige och jag kommer skrika så högt jag kan för att detta inte ska bli vår verklighet! Jag skriker i frustration och kan knappt uttrycka mej, finner inte riktigt orden för att göra mej förstådd men jag står benhårt vid min ståndpunkt.

Min kropp, mitt liv, mitt val!

6 reaktioner till “FUCK the abortion ban!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s