Ugnsbakad spetskål med soyalax och chilimajonäs

Ibland springer man på recept som man känner att det hår MÅSTE jag testa och detta var ett sådant. Fyller så många av mina ”boxar” när det kommer till mat. Snabbt, enkelt, hälsosamt och fräscht.

Testa vettja! Det har blivit en ny favorit här hemma.

Recept

4 bitar lax, fryst eller färsk

Ca 600 g spetskål

1 purjolök

Marinad

3 msk japansk soya

3 msk olja

3 msk sesamfrön

Skalet från en lime

Chilimajonnäs

2-3 dl majonnäs, välj hur mycket sås du vill ha. Är du duktig gör du egen majonnäs men jag kör från burk. Vill ju att det går snabbt.

1 skvätt vatten

1 pressad lime

1 röd chili

Flingsalt efter tycke och smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Veva ihop majonäsen med vatten, hackad chili, pressad lime och smaka av med flingsalt.

Lägg laxen i en ugnssäker form. Öppna, skölj och dela purjolöken och lägg i formen. Dela spetskålen i portionsstora bitar och lägg dem med laxen och purjon.

Rör ihop marinaden och häll över den i din ugnsfasta form. Se till att det kommer överallt.

In med formen i ugnen i ca 10 minuter. Byt sedan till grill/övervärme och låt stå tills laxen är helt klar.

Lägg upp på en tallrik, ringla över majonäsen och njut!

En reaktion till “Ugnsbakad spetskål med soyalax och chilimajonäs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s