Ibland springer man på recept som man känner att det hår MÅSTE jag testa och detta var ett sådant. Fyller så många av mina ”boxar” när det kommer till mat. Snabbt, enkelt, hälsosamt och fräscht.
Testa vettja! Det har blivit en ny favorit här hemma.
Recept
4 bitar lax, fryst eller färsk
Ca 600 g spetskål
1 purjolök
Marinad
3 msk japansk soya
3 msk olja
3 msk sesamfrön
Skalet från en lime
Chilimajonnäs
2-3 dl majonnäs, välj hur mycket sås du vill ha. Är du duktig gör du egen majonnäs men jag kör från burk. Vill ju att det går snabbt.
1 skvätt vatten
1 pressad lime
1 röd chili
Flingsalt efter tycke och smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Veva ihop majonäsen med vatten, hackad chili, pressad lime och smaka av med flingsalt.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Öppna, skölj och dela purjolöken och lägg i formen. Dela spetskålen i portionsstora bitar och lägg dem med laxen och purjon.
Rör ihop marinaden och häll över den i din ugnsfasta form. Se till att det kommer överallt.
In med formen i ugnen i ca 10 minuter. Byt sedan till grill/övervärme och låt stå tills laxen är helt klar.
Lägg upp på en tallrik, ringla över majonäsen och njut!
Ser mumsigt ut!
GillaGilla