Hatkärlek och benpass

Idag tänkte jag bjuda på ett av mina favoritpass. Ett sånt där ”to go to” pass som jag kör när jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på. Det är verkligen busenkelt, super-jobbigt och tar massor av ben, bål och flås. Med andra ord som klippt och skuret för mej. Och det enda du behöver är en skivstång ( med valfri vikt ) dej själv och lite pannben. För gör du det ordentligt så lovar jag att du blir trött.

( Har du inte tillgång till en skivstång går det minst lika bra med ett par hantlar)

Självklar ska du värma upp innan du kör igång.

Passet består av fem rundor.

9 Thrusters

12 Jumping squats

18 Airsquats

För att förklara övningarna.

Thrusters

är en kombination av en knäböj och en axelpress. Du gör en knäböj med skivstången fram på bröstet och kommer sedan explosivt upp till stående samtidigt som du pressar stången upp över ditt huvud till raka armar.

Sänk ner skivstången till axlarna innan du går ner i en knäböj igen. Det är en jobbig övning som tar hela kroppen. Tänk på att spänna magen och att inte svanka när du har stången över huvudet.

Jumping Squats

är precis som det låter. Hoppande knäböj. Nu har du stången bak på axlarna under hela övningen. Tänk på att landa med mjuka knän och om du kan direkt sjunka ner i nästa knäböj utan att stanna i toppen läget. Återigen är det viktigt att ha koll på bålen så du inte får ont och att kika på att knäna inte faller inåt i landningen.

Airsquats

är vanliga knäböj utan någon vikt. Pressa knäna utåt, undvik att falla framåt med överkroppen och ha trycket genom häl och stortå genom hela övningen. Här kan du försöka mata på då du bara arbetar med sin kroppsvikt.

Bottenläge i thrusters. Minst 90 grader i knäna
Toppläge i thrusters. Spänn bålen!

Testa och lämna gärna en kommentar om vad du tyckte om passet!

2 reaktioner till “Hatkärlek och benpass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s