Syns du?

Nu när det är mörkt ute vill jag verkligen slå ett slag för att använda reflexer!

Det är en sån lätt åtgärd att ta på sej reflexer när man rör sej ute i mörkret. För mej är det en billig livförsäkring. Även då du rör dej på upplysta gator kan det vara svårt för bilister att se dej. Speciellt om du har svarta kläder på dej och det är regn ute. Och även om man som löpare ser bilen och har koll så kan man som löpare helt försvinna i mörkret för bilisten.

Förra året fick jag hjärtat i halsgropen när jag körde bil. Jag körde mitt i stan och på upplyst gata när jag helt plötsligt panikbromsade. Någon var framför bilen och sneddade över gatan. Det jag reagerade på var något suddigt vitt som svepte över vägen. Det var två helt svartklädda löpare som sprang. Det vita jag såg var benen på den ene som sprang i shorts. De hade sprungit på trottoaren och jag hade inte sett dem trots att jag försöker vara uppmärksam. Inte en endaste reflex.

Bor du som jag lite utanför staden och springer på landsväg och i skogen behövs kanske även en pannlampa. Vi har investerar i en från Silva som vi är supernöjd med. Bra ljus och lång batteritid. Dessutom med uppladdningsbart batteri.

Vi har även en lite sämre lampa som vi använder som komplementsbelysning. Den ”vågar” jag inte springa med själv då jag tycker det är för dåligt ljus i skogen, men hade jag sprungit i stan hade jag använt den.

Jag rekommenderar att man åtminstone har någon typ av reflexväst på sej. Jag gillar min från Craft. Den isolerar även lite från vind och regn. Min kära sambo föredrar en reflex-sele som jag tror han köpt på Stadium. Men det finns flera olika varianter. Huvudsaken är ju att du syns? Eller hur!?!

Ett par tights med reflexer kan med vara värt att investera i. Mina är Stadiums egna märke SOC. Prisvärda och syns tydligt.

Sen finns ju även handskar, pannband, mössor och tröjor med reflexer.

Lys upp mörkret! Se till att synas! Och spring snyggt och säkert! Vi vill ha dej kvar i löpspåret.

Och du, har dina reflexer några år på nacken, kontrollera att de fortfarande fungerar innan du ger dej ut.

Reflexsele och bra pannlampa i skogen

4 reaktioner till “Syns du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s