Vad gör du med din tid?

För många är livet lite annorlunda nu och många har helt plötsligt mer ledig tid på sin tallrik. Men vad gör du med den?

Hur ofta hör man inte att folk, inklusive mej själv, önskar sej mer fritid och nu, voilà, har vi fått det. Men nu, helt plötsligt, vet man inte vad man ska göra med all extra tid. Jag hör till och med många som tycker det är jobbigt att vara hemma så mycket. Men visst är det så ofta? Gräset är grönare på den andra sidan.

Det jag tycker är viktigt är att försöka fokusera på det positiva. Visst, jag har mindre jobb, vilket för min del innebär en förlust ekonomiskt, men många går faktiskt hemma med nästan full lön. Det är stor jäkla förmån i mina ögon! Du får mer fritid och förlorar bara några kronor på lönen. Att gnälla och gnissla över det anser jag nästan bara vara bortskämt. Vi har det fantastiskt bra!

Vad ska man då göra med all sin nya lediga tid?

Till att börja med… Gå ut! Ta en promenad, ut och jogga, rör dej i naturen. Just nu är det magiskt vackert ute! Vitsipporna blommar! Björkarna får musöron och det är knoppar överallt. Dessutom har vi gratis konsert varje dag så småfåglarna sjunger så att hjärtat brister. Hur man man inte bara njuta av det? Ut i naturen och rör på dej helt enkelt! Vi har typ världens vackraste natur. Punkt!

Så här vackert har vi det alldeles nära där vi bor.

Många, inklusive mej själv, har plockat upp odling av olika slag. Blommor, grönsaker och ärtor. Visst alla har inte en trädgård att odla i men mycket går fint att odla inne eller på balkongen. Har du testat att plantera en avokadokärna? Eller tomat? Det går fint att bara lägga en tomatskiva på jord. Jag har dessutom testat att sätta en kärna från passionsfrukt i jord för att se om den kommer. Det finns ett behov av att rota oss när det svajar runt omkring och att stoppa fingrarna i jorden måste väl ändå vara det bästa sättet?

Här hemma planteras det om för glatta livet just nu! Dessa vackra palettblad fick jag adopterad.

Att plocka fram din kreativa sida är ett annat. Pyssla, det är perfekt tillsammans med barnen. Kanske ska du testa att måla? Skulptera med lera? Eller varför inte leka loss i din garderob? Hur kan du styla de kläder du har på ett nytt och roligt sätt? Kanske jobba med färger, teman eller tex låttexter? Det finns många roliga utmaningar på tex instagram.

Färgtema Rosa. Så roligt att få leka i garderoben och använda kläder man inte använt på ett tag.

Lär dej något nytt! Ta en kurs i något. Det finns massor av distanskurser och fiffiga saker att lära sej på tex youtube. För visst är det nu det är perfekt att lära dej den där franskan du så gärna ville lära dej. Tänk vad bra när du sitter där i Paris, på ett soligt café och gör din beställning på franska!

Tur för mej att kaffe typ heter kaffe överallt. Lyckade ju till och med lösa det i Nepal!

Men framför allt… njut av att du förhoppningsvis är frisk, att vi går mot sommaren, att vi fortfarande kan träna, röra oss ute, givetvis med respekt för andra, och att det kommer en ny dag imorgon med.

Och du, livet blir inte roligare än vad du gör det till, så se till att du har roligt!

Tjoho för livet liksom💙
Happy Cookies

2 reaktioner till “Vad gör du med din tid?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s