Mina 5 life-hacks för att må bra!

Det jag vill påminna om idag kan uppfattas så enkelt, så banalt, så självklart för vissa. För andra en omöjlighet. Några tycker att vissa punkter är lätta, andra svåra. Är detta ett facit? En sanning? Verkligen inte, men det är några av de punkter jag jobbar med och fokuserar på för att må så bra jag bara kan. Givetvis kan listan göras längre men vi börjar med en kort.

Min målbildskänsla!

1. Andas

Det är livsviktigt, helt essentiellt och det mest naturliga vi kan göra. Ändå är det så många idag som inte andas på riktigt. Där luften faktiskt går ner i lungorna, fyller magen och sedan sakta töms igen. Lova mej att du fokuserar på att andas på riktigt! Ta dej tid att ligga ner och andas, hela vägen ner i magen.

2. Var stolt över den du är

Du är den du är och du duger precis som du är. Försök inte ändra på dej för att passa in. Sluta be om ursäkt för dej själv. Äg dina känslor och åsikter. Var dej själv och rätt personer kommer gilla dej just för den du är! Du är amazing! Och glöm inte att påminna dej själv om det!

3. Hitta lycka i det lilla

Att inse att lycka ligger i det lilla i vardagen snarare än något stort och ouppnåeligt är mitt bästa life-hack! Att uppskatta solen genom grenar, att bilen startade idag med, ett leende, att dricka champagne en onsdag. Livet ska vara bra en regnig tisdag liksom. För i sista änden så är det de små ögonblicken som spelar till i längden. Börja se de små miraklen och livet blir så mycket härligare.

4. Gör inte problem större än de är

Så ofta förstorar vi våra problem till oproportionerliga storlekar. Ibland behöver vi ta ett steg tillbaka, försöka se på det med nya ögon och framförallt, inte låta ett problem ta över hela livet. Andas, ladda om och be om hjälp! Vi måste inte klara allt själva. Så många är villiga att sträcka ut en hand och hjälpa till om du bara ber om hjälp.

5. Följ ditt hjärta

Så viktigt! Gör det DU mår bra av i livet! Behöver du byta jobb? Hur mår du i ditt förhållande? Vill du resa jorden runt?Behöver något förändras? Vet du!? Det mesta är möjligt! Ibland går saker snabbt att förändra, ibland tar det längre tid. Det är inte alltid lätt men om du vågar följa ditt hjärta håller du dej sann mot dej själv.

Att sedan omges av personer som ger energi, peppar, stöttar och ger konstruktiv kritik är alltid viktigt!

Funkar detta varje dag för mej? Näpp! Men ju mer jag jobbar med det desto fler bra dagar har jag.

Vad är dina tankar om detta? Håller du med? Har du andra life-hacks? Låt mej veta!!

Always look on the bright side of life

4 reaktioner till “Mina 5 life-hacks för att må bra!

  1. Så kloka ord o det gäller verkligen att se de små glädjeämnena i livet emellanåt. Som igår när jag får ett sms med en bild där dottern städat diskbänksskåpet!😊
    Ha en fin lördag!💕

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s