Jag testade denna matiga och lite heta sallad förra veckan och blev helt såld!
Matig, kryddstark och passar både ensam och som tillbehör. En bädd av rucola och mathavre och lite chiliheta morötter. Orkar eller hinner du inte göra tahinivinägrett funkar det säker med en god balsamvinäger.
Ingredienser
4-6 morötter ( lite beroende på storlek)
1,5 dl mathavre
Granatäpplekärnor
Rucola ( en liten portionspåse ca 65 g)
Salt & peppar
Cayennepeppar
Chilipulver
Paprika pulver
Tahinivinägrett
1 msk tahini
1 vitlök
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk citron
1 tsk senap
1 tsk honung
1 nypa salt
Ev späd med vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Halvera morötterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olivolja och krydda med salt, peppar och chili. Jobba in kryddorna och stoppa in morötterna i ugnen i mitten i 15 minuter. De sista minuterna kan du köra på grilleffekt.
Koka mathavre enligt instruktioner. Under tiden gör vinägretten. Blanda alla ingredienser och ställ i kylen. När mathavren är klar krydda med cayennepeppar, paprika och lite chili.
Lägg rucola och mathavre som bas på ett fat, lägg på morötterna och sedan granatäpple. Avsluta med att ringla på vinägretten.
Verkar mumsigt! Ska testas.
GillaGilla
Den var supergod!
GillaGilla