Jag har helt snöat in på hummus. Det är gott till allt! Att bara dippa grönsaker i, till ditt kött eller annat protein, på mackan och bara att äta med sked. Och bäst av allt är att det är så rackarns lätt att göra!
Till en skål hummus har jag:
1 burk kikärtor, häll av vattnet och skölj
2-4 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1-2 citroner
En nypa salt
Ev spiskummin
Späd med vatten efter behag
Gör så här:
Mixa tahini, vitlök, citron och salt med en stavmixer eller matberedare i cirka en minut tills tahini blir fast och vit. Späd med lite vatten och mixa någon minut till. Tillsätt sedan kikärtorna och mixa en stund till. Smaka av med salt, citron och eventuellt spiskummin.
När kikärtorna är helt finfördelade,späd med vatten tills konsistensen är perfekt.
Om du inte redan käkat upp den på fem minuter så håller den i kylen i tre-fyra dagar.