Älskade Hummus

Jag har helt snöat in på hummus. Det är gott till allt! Att bara dippa grönsaker i, till ditt kött eller annat protein, på mackan och bara att äta med sked. Och bäst av allt är att det är så rackarns lätt att göra!

Till en skål hummus har jag:

1 burk kikärtor, häll av vattnet och skölj

2-4 msk tahini

1 vitlöksklyfta

1-2 citroner

En nypa salt

Ev spiskummin

Späd med vatten efter behag

Gör så här:

Mixa tahini, vitlök, citron och salt med en stavmixer eller matberedare i cirka en minut tills tahini blir fast och vit. Späd med lite vatten och mixa någon minut till. Tillsätt sedan kikärtorna och mixa en stund till. Smaka av med salt, citron och eventuellt spiskummin.

När kikärtorna är helt finfördelade,späd med vatten tills konsistensen är perfekt.

Om du inte redan käkat upp den på fem minuter så håller den i kylen i tre-fyra dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s