
Förra veckan la jag ut en bild på min insta-story på just denna rätten och receptförfrågningarna haglade in. Lika bra att dela med mej då tänker jag. Och tyvärr är det inte jag som hittat på receptet, utan det kommer från denna grymma kokbok!

Morot och Halloumibiffar ca 4 portioner
3-4 morötter
250 g halloumi
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
Persilja
2 ägg
1 1/2 dl pankoströbröd
20 g solrosfrön
Salt och peppar
Rapsolja att steka i
Rostad Potatis
800 g fast potatis
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
( jag hade lite röd chili med)
Ajvaryoghurt
1 dl turkisk yoghurt
4 msk mild ajvar
1/2 kruka mynta
Salt och svartpeppar
Gör så här
• Rosta potatis, sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och dela den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt i olivolja salt och peppar. Rosta i 25 minuter.
• Skala och riv morötterna grovt, riv halloumi. Skala och finhacka lök och vitlök. Även chili och persilja.
• Blanda ihop ägg, pankoströbröd, solrosfrön, salt och peppar i en stor skål.
• Vänd ner grönsakerna och osten i smeten. Forma till biffar och stek på medelhög värme i rapsolja till de fått fin färg.
• Ajvaryoghurten blandar du ihop med yoghur och ajvar. Finhacka myntan och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.

Visste du att solrosfrön innehåller mycket protein? Ca 23 gram per 100 gram samt att de har relativt låg miljöpåverkan. Winwin liksom!
Hoppas det smakar!
Ser jättegott ut!
GillaGilla
De var mums!
GillaGilla