Älskade kropp

Det här med kroppshets och vems kropp som är vacker är ett hett ämne som många har åsikter om och många eldar upp sej över. Ordet kroppspositivism trendar och jag uppskattar det på så många sätt, men det blir lite snedvridet emellanåt med. Det känns ibland som att vissas kroppar är värd mer ”positivism” än andra.

Det är så dumt! Du har en kropp! Den är din! Det är bannemej positivt!

Vi behöver bli bättre på att älska våra kroppar. De är starka, de bär oss genom livet och de duger alltid som de är. DU duger alltid som du är. Det spelar ingen roll om din kropp är smal, rund, fladdrig, gropig, mjuk eller sned.

Lätt för dej att säga, tänker någon nu, du som är smal och inte har fött några barn. Det är sant, men jag kan inte rå för mina gener. Och varför jag inte har fött barn, det har ingen med att göra.

Jag råkar dessutom gilla att träna och röra på mej, vilket leder till att min kropp lättare håller sej i en viss form. Tycker jag att min kropp och mitt utseende är perfekt? ABSOLUT inte! Jag har , precis som de flesta åsikter om mitt utseende.

Innebär det att jag inte älskar min kropp? Verkligen inte! Jag ÄLSKAR min kropp för det den är. Den är stark, gör sitt bästa, även om den krånglar ibland. Japp, jag har celluliter, små tuttar och knasiga tånaglar men det är ingen ko på isen! Den funkar! Den är glad! Den är stark!

Jag fäller ingen bedömning i att en smal kropp skulle vara snyggare, må bättre eller vara lyckligare än en som är större.

Vad jag däremot blir upprörd över är när någon kommenterar en annans kropp på ett negativt sätt!

Att någon säger att de blir illamående över att se en stark kvinnokropp i träningskläder. En kropp som fött barn, som orkar springa långt och som är i detta fall vältränad. Vad i denna kropp gör någon illamående?

Att någon som tränar si och så mycket borde bara mer vältränad, mer slimmad, ha tydligare muskler. Trots att hen är lika stark som Pippi Långstrump.

Eller spy galla över en mjuk mage som burit många barn, ben med skrattgropar och varma armar som ger de bästa kramarna? Varför tar hon sej inte i kragen och kommer i form?

En kropp med några kilo för mycket som dansar zumba så att stjärnorna strålar och som älskar livet.

Vems kropp är vackrast? Vems kropp är värd beundran. Vems kropp får någon att må illa?

Du är ALLTID vacker och alla former är vackra! Kom ihåg det!

Lång, kort, smal, stark, rund, fyrkantig, päronformad. Du med långt hår, inget hår, sneda tänder, fräknar eller med olikfärgade ögon. Du med krokiga tår, skrangliga knän och starka armar!

Du är vacker och strålande och underbar! Det kroppspositivism! Att se att alla kroppar är vackra! Oavsett! Punkt!

3 svar till ”Älskade kropp”

  1. Tuula Fernandez profilbild
    Tuula Fernandez

    Du är så klok. Du har en kort rund ma, men då har du mer att krama.😉💕

    Gilla

  2. Sirpa profilbild
    Sirpa

    Kloka ord!

    Gilla

Lämna en kommentar

Jag är Samantha

Välkommen till Sam I Am, det här är mitt hörn av livet där jag delar med mig av mina tankar främst om hälsa och livsglädje.

Jag hoppas att du vill vara med och sprida glädje och värme. Välkommen till mig!

Let’s connect